fbpx

Com es rectifica una factura on s’ha identificat de manera errònia al destinatari?

Si s’ha expedit una factura a nom d’un destinatari existent però diferent d’aquell per al qual es va realitzar la corresponent operació (sent correctes l’import de la base i la quota impositiva), s’haurà d’expedir una factura rectificativa en què constant el mateix destinatari es consignin amb signe negatiu les seves magnituds.

A part de l’anterior, s’haurà d’expedir per al destinatari real de les operacions una factura ajustada a les dades i requisits continguts en l’article 6 del Reglament de facturació, factura que no tindrà la consideració de factura rectificativa.

Si per contra en la factura expedida originalment s’ha comès un error diferent de l’anterior en la identificació del destinatari real, per exemple, una denominació incompleta del nom o raó social del destinatari, el Reglament de facturació no preveu cap forma concreta en què aquesta rectificació s’hagi d’efectuar i n’hi haurà prou amb que la factura rectificativa esmeni, de forma clara i intel·ligible, l’error comès.

En qualsevol cas, sí que és preceptiu que la factura rectificativa faci referència al número i sèrie de la factura que es rectifica i la factura rectificativa, al seu torn, haurà identificada degudament amb esment de la seva sèrie específica.

Comparteix l’article


Esta web utiliza las cookies _ga/_utm propiedad de Google Analytics, persistentes durante 2 años, para habilitar la función de control de visitas únicas con el fin de facilitarle su navegación por el sitio web. Si continúa navegando consideramos que está de acuerdo con su uso. Podrá revocar el consentimiento y obtener más información consultando nuestra Política de cookies Mas información

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca