fbpx

Videovigilància empresarial i protecció de dades

L’Estatut dels Treballadors faculta a l’empresari per a adoptar les mesures que estimi oportunes per a verificar el compliment de les obligacions i deures laborals dels seus treballadors, sempre que respecti degudament la consideració de la seva dignitat humana. D’aquesta manera, l’empresari pot usar la videovigilància que, únicament, estarà permesa quan quedi garantit el dret a la intimitat i a la pròpia imatge del treballador.

Avui dia, la protecció de les dades de caràcter personal és de summa importància. De fet, la nova Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals es refereix concretament al tractament de les dades personals amb finalitats de videovigilància. I, per quan sigui l’ocupador o empresari el qui realitzi el tractament de les dades obtingudes a través de sistemes de càmeres o càmeres de vídeo, la llei garanteix el dret a la intimitat del treballador enfront de l’ús de dispositius de videovigilància i d’enregistrament de sons en el lloc de treball.

Així, tots aquells que estiguin interessats en la instal·lació dels sistemes de videovigilància per al control empresarial i vulguin col·locar càmeres en les seves instal·lacions, hauran de complir amb els requisits que imposa la normativa de protecció de dades. Perquè serveixi d’idea, la videovigilància per a control empresarial només es podrà adoptar quan existeixi una relació de proporcionalitat entre la finalitat perseguida i la manera en què es tractin les imatges i no hi hagi una altra mesura més idònia. A més, el sistema ha de complir amb una sèrie de requisits perquè, per exemple, prèviament a la seva posada en funcionament, s’haurà d’elaborar un document intern amb el registre d’activitats a les quals es refereixi el tractament de les dades, i s’haurà d’informar personalment els treballadors i a la representació sindical de l’existència dels sistemes per qualsevol mitjà que garanteixi la recepció de la informació, sense que es puguin efectuar a adreces particulars dels treballadors ni a través de trucades als seus mòbils privats.

També és molt aconsellable veure la informació que proporciona la pàgina web de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD), on es pot trobar informació molt útil.

Comparteix l’article


Esta web utiliza las cookies _ga/_utm propiedad de Google Analytics, persistentes durante 2 años, para habilitar la función de control de visitas únicas con el fin de facilitarle su navegación por el sitio web. Si continúa navegando consideramos que está de acuerdo con su uso. Podrá revocar el consentimiento y obtener más información consultando nuestra Política de cookies Mas información

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca